Pomoć

Dugopolje

Od kapelice Gospe u Dnu Polja ide se cestom do industrijske zone Podi, pored hotela “Katarina” do kružnog toka i dalje pravo asfaltiranom cestom Dugopolje - Bisko do podvožnjaka autoceste. Čim se prođe ispod podvožnjaka, naglo se skreće desno makadamskim putem koji vodi do Križica. Na tom mjestu se s asfaltirane ceste skrene lijevo i ulazi na pješačku stazu. Nakon 100 metara je uređeno odmorište i postavljen pečat kontrolne točke.

Od Križica staza se spušta najprije blago, a poslije sve strmije novoprobijenom stazom do nekadašnje trase Rere u dnu polja. Ide se Rerom do križanja s asfaltiranom cestom Dicmo - Bisko. Nakon prelaska ceste ponovno se ulazi na trasu Rere koja vodi do prvih kuća u Dicmu i asfaltirane ceste . Na križanju u naselju Dicmo nastavlja se desno do napuštene željezničke postaje stare Rere u Dicmu gdje je i pečat kontrolne točke.Duljina

8.63 km

Dugopolje

Naselje Dugopolje smjestilo se uz istoimeno prostrano krško polje, ispod sjevernih padina planine Mosor. To je malo i dinamično mjesto u predvorju Dalmatinske zagore, udaljeno 15 km od grada Splita, županijskog središta i najvećeg grada na hrvatskoj obali.

Više

Kontrolne točke na dionici